Θερμομονωτικά

Πετροβάμβακες · Yαλοβάμβακες · Εξηλασμένη Πολυστερόλη · Ανακλαστικό Αλλουμίνιο · Διογκωμένη Πολυστερίνη

ΓΙΑ ΤΟΙΧΟΥΣ – ΤΑΡΑΤΣΕΣ – ΨΥΓΕΙΑ


Πετροβάμβακες
Πετροβάμβακας

Πετροβάμβακας

Ο πετροβάμβακας είναι μονωτικό υλικό που προσφέρει θερμομόνωση, ηχομόνωση, πυροπροστασία και βιοκλιματική διαχείριση υγρασίας μέσω της διαπνοής στα κτίρια.

Η μόνωση με πετροβάμβακα προσφέρει εξοικονόμηση ενέργειας, και τα χρήματα που επενδύονται στη μόνωση μπορούν να αποσβεστούν μέσα σε μερικά χρόνια – κάτι που κάνει την επένδυσης σας εξαιρετικά αποδοτική!

Χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, η Knauf Insulation παράγει πλήρη γκάμα προϊόντων πετροβάμβακα για διάφορες εφαρμογές: στέγες και δώματα, ταράτσες, εξωτερικούς, εσωτερικούς και διαχωριστικούς τοίχους, πατώματα.

Ο πετροβάμβακας της Knauf Insulation είναι υδρόφοβο υλικό, που αναπνέει (επιτρέπει τη διάχυση υδρατμών), έχει αντοχή σε χημικά και μικροοργανισμούς, διάρκεια, δεν ευνοεί την καλλιέργεια βακτηρίων και μούχλας και είναι ανακυκλώσιμο.

Φυσικός Ορυκτοβάμβακας

oriktovamvakas

Ο Φυσικός Ορυκτοβάμβακας της Knauf Insulation με ECOSE® Technology προσφέρει θερμομόνωση, ηχομόνωση, πυροπροστασία και βιοκλιματική διαχείριση υγρασίας μέσω της διαπνοής.

ECOSE® Technology

Οι ορυκτοβάμβακες της Knauf Insulation με ECOSE® Technology πλεονεκτούν χάρις ένα πρωτοποριακό συνδέτη χωρίς φορμαλδεΰδη, ο οποίος παράγεται από ταχέως ανανεώσιμα οργανικά υλικά, δεν περιλαμβάνει χημικά με βάση το πετρέλαιο και περιέχει 70% λιγότερη ενέργεια.

Η τεχνολογία αυτή αναπτύχθηκε για τους ορυκτοβάμβακες της Knauf Insulation, ενισχύοντας τα περιβαλλοντικά τους χαρακτηριστικά χωρίς να επηρεάζονται η θερμική, ακουστική και η απόδοση πυρασφάλειας που διαθέτουν.

Τα μονωτικά προϊόντα με ECOSE® Technology δεν περιέχουν χρωστικές και τεχνητά χρώματα- το χρώμα τους είναι εντελώς φυσικό.

Εξηλασμένη Πολυστερόλη

eksilasmeni-polisteriniΗ εφαρμογή της εξωτερικής θερμομόνωσης αποτελεί την απάντηση για την ολοκληρωμένη θερμική προστασία του περιβλήματος τόσο σε υφιστάμενα όσο και σε νέα κτίρια.

Ως θερμοπλαστικό υλικό επιδεικνύει εξαιρετική διαστατική σταθερότητα σε μεταβολές της θερμοκρασίας και χάρη στην ιξωδοελαστική συμπεριφορά του απορροφά τις δυνάμεις κάμψης που προέρχονται από τα κτήρια χωρίς κανένα πρόβλημα στα τελικά επιχρίσματα. Είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά θερμομονωτικά υλικά καθώς χαρακτηρίζεται από την καθολική δομή κλειστών κυψελών διαμέτρου 50 μm, με πάχος τοιχωμάτων 1μm, μόνο 3% του όγκου της πλάκας αποτελείται από τα τοιχώματα και το 97% περιέχει αδρανές αέριο, γεγονός που του προσδίδει σε σχέση με άλλα αφρώδη μονωτικά:

  • χαμηλότερη απορρόφηση νερού και επομένως εξαιρετικά σταθερότερο συντελεστής θερμικής αγωγιμότητας σε βάθος χρόνου, και
  • υψηλή μηχανική αντοχή, δηλαδή μεγαλύτερη αντοχή σε κρούση ή διάτρηση, μικρότερες απαιτήσεις για μηχανική στερέωση και δυνατότητα επικόλλησης επενδύσεων λεπτής στρώσης (π.χ. πέτρα, πλακίδια, κτλ.)

Διογκωμένη Πολυστερόλη

diogkomeni-polisterini

Η διογκωμένη πολυστερίνη έχει αρκετά χαμηλό συντελεστής θερμοπερατότητας (λ) και ιδιαίτερα το μονωτικό υλικό 3ης γενιάς Durosol έχει 0,034 W/mk. Σημαντικότερο μειονέκτημα όμως σχετικά με το λ της εξηλασμένης πολυστερίνης είναι ότι δεν μένει σταθερό και έτσι μετά από λίγα χρόνια η διαφορά στο λ και συνεπώς το τελικό θερμομονωτικό αποτέλεσμα είναι ακόμα μεγαλύτερη υπέρ της διογκωμένης πολυστερίνης. Η σταδιακή αυτή πτώση του λ οφείλεται στο φρέον που περιέχει η εξηλασμένη πολυστερίνη, που αποτελεί πτητικό αέριο. Για να είμαστε ακριβείς, ο ίδιος ο Αμερικανικός Σύνδεσμος Εξηλασμένης Πολυστερίνης αναφέρει ξεκάθαρα τη μείωση της θερμομονωτικής απόδοσης της εξηλασμένης πολυστερίνης.

– Σύμφωνα με έρευνα, στο 80% της αγοράς εξωτερικής θερμομόνωσης στην Ευρώπη προτιμάται η διογκωμένη πολυστερίνη, με την εξηλασμένη πολυστερίνη να χρησιμοποιείται σε ποσοστό κάτω από 2%. Παρακάτω μπορείτε να δείτε ενδεικτικά τα στατιστικά για την Γερμανία (Διογκωμένη 82%, Εξηλασμένη 0,5%).